Pensioenen

Voordat je het weet, is later al begonnen

Pensioen is niet zómaar iets voor later. Hoe uw financiële situatie eruitziet na pensionering, hangt grotendeels af van beslissingen die u ver vóór uw pensioendatum heeft genomen. Maar hoe raak je als leek wegwijs in de ingewikkelde en steeds veranderende wet- en regelgeving rondom pensioen? Groot Schieland heeft alle expertise in huis om uw pensioensituatie te analyseren. En u te adviseren over de voor uw situatie beste oplossingen. Of u nu zelf in loondienst bent of mensen in loondienst heeft, wij kennen de weg.

Particulier & pensioen

Vanaf uw pensionering kunt u inkomen krijgen uit:

  • AOW
  • Pensioen dat u heeft opgebouwd bij uw werkgever
  • Eventuele verzekeringen die u zelf heeft afgesloten
  • Eventueel inkomen uit eigen vermogen

Maar wat leveren deze bronnen op vanaf uw pensioendatum? Dat kunnen wij samen met u nagaan. Als uw wensen niet helemaal overeenkomen met de verwachte financiële realiteit, dan kunt u daar tijdig iets aan veranderen. Zo kunt u misschien eerder stoppen met werken of een camper kopen om lekker rond te trekken!

Werkgever & pensioen

Dat pensioen niet alleen een belangrijke maar ook een dure arbeidsvoorwaarde is, hoeven we u niet te vertellen. Wat we u wel kunnen vertellen, is welke keuzes voor u als werkgever op de lange termijn de meest wenselijke zijn. Om daar achter te komen, maken wij een uitgebreide analyse van uw bedrijf: hoe is de huidige situatie en wat zijn uw verwachtingen voor de toekomst. Pas als u een goed beeld heeft van alle mogelijkheden én gevolgen, kunt u een adequate keuze maken. Want er is heel veel te kiezen.

Onafhankelijk

Groot Schieland Assurantiën is niet gebonden aan welke verzekeraar of financiële instelling dan ook. Bovendien heeft geen enkele partij een belang in ons bedrijf. Daardoor vinden wij altijd de oudedagvoorziening die het beste past bij uw wensen, tegen gunstige voorwaarden. En we hebben lekkere koffie. Van ons favoriete merk … dat dan weer wel.

Meer informatie over inhoud en kosten van onze dienstverlening kunt u lezen in onze dienstverleningsdocumenten.